Mantar Kurabiye

        Görüntüsü ve şirinliği ile mantar kurabiyenin en gerçekçi hali diyebiliriz. Yapımı azıcık uğraştırsa da, sonuç herkesi mutlu edeceği için buna değer. Uzun zamandan beri yapmayı planladığım, ancak ya zaman, ya da fırsat olmadığından dolayı ertelediğim bir tarifti. Kurabiye hamurunu kışa uygun olarak ballı tarçınlı içerikli seçtim, ki tarçın kokusunun evin her tarafına yayılması gibi güzel bir sıcaklık hissi vermesi muhteşem. 
                                                 
  

Malzemeler:

1/2 su bardağı bal
125 gram tereyağ
2 adet yumurta
500 gram civarı un
1/2 paket kabartma tozu (5 gram)
1 tatlı kaşığı tarçın
1 paket şekerli vanilin
Arzu ederseniz karanfil, anason gibi aromalar da ekleyebilirsiniz

Üzeri için:

150 gram çikolata (bitter veya sütlü, tercih sizin)
20-30 gram beyaz çikolata, sap kısımları için
Biraz haşhaş tohumu

Yapılışı:

Tereyağı eritip bal ile beraber iyice karıştırın. Yumurtaları ekleyin ve karıştırmaya devam edin. Kuru malzemeleri karıştırıp eleyin ve karışıma dahil edin. Yumuşak bir hamur yoğurun. Hamurun bir kısmından ceviz büyüklüğünde toplar yapıp tepsiye yerleştirin. Bunlar mantarların şapkası olacak. Üzerlerini elinizle biraz basırın ki yassılaşsın. Hamurun geri kalanından mantarların şapka sayısı kadar sap yapın.


Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzerleri hafif pembeleşinceye kadar pişirin. Fırından alıp soğumaya bırakın.
Kurabiyelerin şapka kısımlarının altına sapın girebileceği kadar küçük bir delik yapın.


Çikolatayı (beyaz veya bitter farketmez) benmari usulü eritin. Sapını çikolataya batırıp şapka ile yapıştırın. Biraz bekletin, çikolata sertleşince birbirlerine yapışmış olacaklar. Ardından üst kısmını yine eritilmiş bitter veya sütlü çikolataya batırın, tekrar soğutun. Sap kısımlarının altını da beyaz çikolataya batırıp haşhaş tohumu serpebilirsiniz.



AFİYET OLSUN!

 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar