Viyana Kurabiyesi


Yurt dışında genellikle pastanelerde yapılan, hatta metal kutularda satılan müthiş kurabilerdendir kendisi. Buram buram tereyağı kokan, bir ısırık aldığınızda ağızda eriyen türden. Çaya batırayım derseniz içinde dağılıp gider, o kadar narin bir yapıya sahip.

Uzun zamandan beri tarif araştırıp duruyorum. Birkaç tarif denemem hüsranla sonuçlandığı için tekrar cesaret etmem biraz zaman aldı. Bu sefer kesinlikle satılanlar gibi güzel, lezzeti de aynı onlar gibi oldu.

Malzemeler:

270 gram tereyağ 
100 gram pudra şekeri 
40 gram yumurta akı
1 tatlı kaşığı vanilya aroması veya 1 paket şekerli vanilin
280 gram un
1 tutam tuz
200 gram çikolata (sütlü veya bitter, ben kuvertür kullandım)

Hazırlanışı:

Tereyağını buzdolabından çıkardıktan sonra iyice yumuşaması için oda sıcaklığında birkaç saat bekletin. İyice yumuşayıp krema gibi olması gerekir. 
Tereyağı ve pudra şekerini iyice karıştırın. 



Yumurta akını ve vanilyayı ekleyip çırpıcı yardımı ile karıştırmaya devam edin. Son olarak un ve tuzu ilave edip spatula ile unu güzelce yedirin. Hamur yumuşak ve yapışkan olacak.


Yıldız uçlu krema torbasına kurabiye hamurunu aktarın. Fırın tepsisine pişirme kağıdı yerleştirip kurabiye hamurundan W şekilleri yapın. 



Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede yaklaşık 10 dakika kadar pişirin. 



Kurabiyeler soğuduktan sonra yarısını eritilmiş çikolataya batırıp tekrar soğumasını bekleyin. Ardından servis edin.



Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar