PANCARLI KISIR


Çay saatlerinin olmazsa olmazı, nefis mi nefis kısır pancarla buluştu, ortaya şahane bir lezzet ve klasiğinden biraz farklı ve daha güzel bir görüntü ortaya çıktı.


Malzemeler:

1 su bardağı ince bulgur
1/2 su bardağı kaynar su
1 adet büyük veya 2 adet küçük pancar
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
4 adet yeşil soğan
1/2 demet maydanoz
1 çay bardağı zeytinağı
1 adet limon suyu
Tuz, karabiber, pul biber
Nar ekşisi

Hazırlanışı:

1. Bulguru uygun bir kaba alıp üzerine yarım bardak sıcak su ilave edin.
2. Üzerini kapatıp şişmesi için 15 dakika kadar bekletin. 
3. Zeytinyağını bir tavada kızdırıp salçaları kavurun.
4. Bulgura ilave edip güzelce karıştırarak yedirin.
5. Rendelenmiş pancar, ince kıyılmış maydanoz, tuz, karabiber ve pul biberi de ekleyin ve karıştırın.
6. Son olarak limon suyu ve nar ekşisini ekleyin. 
7. Marul ve turşu ile servis edin.

Afiyet olsun!


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar