Kıymalı Pırasalı Pide


Malzemeler:


200 ml süt

200 ml su

3 yemek kaşığı zeytinyağı 

1 paket kuru maya 

1 yemek kaşığı şeker 

1 tatlı kaşığı tuz

Yaklaşık 5 su bardağı un


Harcı için:


300-400 gram kıyma

3-4 dal pırasa

Tuz, karabiber, pul biber, kimyon

Maydanoz


Üzeri için:


1 kase kaşar rendesi 


Yapılışı:


Hamur için süt, su, zeytinyağ, şeker ve mayayı bir yoğurma kabına alıp maya eriyene kadar karıştıralım. Azar azar un ve tuzu ekleyip yumuşak ele yapışmayan bir hamur yoğuralım. Mayalanması için bir kenarda bekletelim. 

Pırasaları yıkayıp doğrayalım. Birkaç kaşık zeytinyağında biraz kavuralım. Kıymayı ekleyip kavurmaya devam edelim. Pişince tuz, karabiber, pul biber, biraz kimyon ve maydanozu ekleyip ocaktan alalım. Harcı soğumaya bırakalım. 




Dinlenen hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler yapıp uzunlamasına merdane ile açalım(yaklaşık yarım santimetre kalınlığında). İç harcından koyup kenarları içe doğru kapatalım.




 Fırın tepsisine dizdiğimiz pideleri yarım saat daha bu şekilde dinlendirelim. Kenar kısımlarına yumurta sarısı sürüp üzerlerine kaşar rendesi serpelim. 




Önceden ısıtılmış 190-200 derecelik fırında pişirelim. Sıcak servis edelim.



Afiyet olsun!

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar