Karamel Soslu Trileçe 


Malzemeler: 

5 adet yumurta 
1 su bardağı şeker 
1 su bardağı sıvı yağı
5 yemek kaşığı irmik
1 su bardağı un 
1 paket kabartma tozu 
1 paket şekerli vanilin

Sütlü sosu için:

4 su bardağı süt
1 kutu krema 
3-4 yemek kaşığı şeker 

Karamel sosu için:

1.5 çay bardağı şeker 
1 kutu krema
1/2 çay bardağı su
1 yemek kaşığı tereyağ 

Üzeri için:

1 paket krem şanti + 200 ml süt

Hazırlanışı:

1. Yumurta ve şekeri mikserle iyice beyazlaşana kadar yaklaşık 7-8 dakika çırpın.
2. Sıvı yağı ekleyip biraz daha çırpın. Mikser bir kenara bırakın. 
3. Un, kabartma tozu, vanilin ve irmiği ekleyin ve spatula ile nazikçe karışıma yedirin. Yumurtaların sönmemesine dikkat edin.
4. Yağlanmış tepsiye aktarıp 170 derecede üzeri hafif kızarana kadar pişirin. Fırından almadan önce kürdanla pişip pişmediğini kontrol edin.
5. Sütlü sos için süt, krema ve şekeri karıştırın. Şekerin eridiğinden emin olun.  
6. Ilık kekin üzerine soğuk sütlü sosu dökün. Bu şekilde buzdolabında birkaç saat bekletin.
7. Karamel sosu için şekeri tavaya alıp karamel halini almasını bekleyin.
İçine tereyağı ekleyip hızlıca karıştırın. 
8. Krema ve suyu ekleyip kısık ateşte kaynamaya bırakın. İçindeki sertleşen karamelin tamamen erimesi gerekir. Karamel sosu soğumaya bırakın.
9. Krem şantiyi süt ile kıvam alana kadar çırpın.
10. Beklettiğiniz tatlı üzerine krem şantiyi nazikçe paylaştırın. Tatlı çok şerbetli olduğu için bastırmamak gerek.
11. Soğuyan karamel sosunu da üzerine paylaştırın.
Yine buzdolabında birkaç saat beklettikten sonra servis edin.
Afiyet olsun!


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar