Kıymalı Yumurtalı Pide


Malzemeler:

Hamur için:
200 ml süt
200 ml su
4-5 yemek kaşığı zeytinyağı 
1 paket kuru maya 
1 yemek kaşığı şeker 
1 çay kaşığı tuz
Yaklaşık 5 su bardağı un

Harcı için:
300-400 gram kıyma
1 adet rendelenmiş soğan
1 tatlı kaşığı biber veya domates salçası
Tuz, karabiber, kimyon, pul biber

Üzeri için:
Yumurta (4-5 adet)
1 kase kaşar rendesi 

Hazırlanışı:

Hamur için süt, su, zeytinyağ, şeker ve mayayı bir yoğurma kabına alıp maya eriyene kadar karıştıralım. Azar azar un ve tuzu ekleyip yumuşak ele yapışmayan bir hamur yoğuralım. Dinlenmesi için yaklaşık 30-40 dakika bir kenara bırakalım. 
Kıymalı harç için kıyma, soğan, salça ve baharatları bir kapta karıştırın.
Dinlenen hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler yapıp uzunlamasına merdane ile incecik açalım(yaklaşık yarım santimetre kalınlığında). İç harcından koyup kenarları içe doğru kapatalım. Fırın tepsisine dizdiğimiz pideleri yarım saat daha bu şekilde dinlendirelim.
Önceden ısıtılmış 190-200 derecelik fırında pişirelim. Üzerleri hafif kızarmaya başlayınca yumurta ve kaşar rendesini de üzerlerine koyup birkaç dakika daha pişirelim. Sıcak servis edelim.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar