Malzemeler:
Hamur için:
200 ml süt
200 ml su
4-5 yemek kaşığı zeytinyağı
1 paket kuru maya
1 yemek kaşığı şeker
1 çay kaşığı tuz
Yaklaşık 5 su bardağı un
Harcı için:
300-400 gram kıyma
1 adet rendelenmiş soğan
1 tatlı kaşığı biber veya domates salçası
Tuz, karabiber, kimyon, pul biber
Üzeri için:
Yumurta (4-5 adet)
1 kase kaşar rendesi
Hazırlanışı:
Hamur için süt, su, zeytinyağ, şeker ve mayayı bir yoğurma kabına alıp maya eriyene kadar karıştıralım. Azar azar un ve tuzu ekleyip yumuşak ele yapışmayan bir hamur yoğuralım. Dinlenmesi için yaklaşık 30-40 dakika bir kenara bırakalım.
Kıymalı harç için kıyma, soğan, salça ve baharatları bir kapta karıştırın.
Dinlenen hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler yapıp uzunlamasına merdane ile incecik açalım(yaklaşık yarım santimetre kalınlığında). İç harcından koyup kenarları içe doğru kapatalım. Fırın tepsisine dizdiğimiz pideleri yarım saat daha bu şekilde dinlendirelim.
Yorumlar
Yorum Gönder