Kremalı Mantar Soslu Tavuk


Malzemeler:

3 adet tavuk göğsü 
300 gram mantar
1 adet kuru soğan 
1-2 diş sarımsak 
1 kutu krema (200ml)
Tuz, karabiber
Sıvı veya zeytinyağı

Hazırlanışı:

1. Sosu hazırlamak için soğan, sarımsak ve mantarları doğrayın. 

2. Biraz yağ koyduğunuz bir tavada önce soğan ve sarımsağı, ardından mantarları ekleyip kavurun. Mantarlar suyunu çekinceye kadar pişirin. 

3. Tuz ve arzu ettiğiniz baharatlar ekleyip kremayı da ilave edin.

4. Kaynayıp koyulaşana kadar pişirin.

5. Tavuk göğüslerini ikiye bölerek inceltin. Üzerlerine tuz ve karabiber serpip una bulayın. 

6. Kızgın yağda her iki tarafını da kızartın.

7. Tabakalara paylaştırıp servis edin.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar