BADEM  EZMELİ  KURABİYE


     Badem ezmesi ile hazırlanan alışık olmadığımız bir kurabiye türü kendisi. Genelde Noel için yapılan, lezzeti yoğun bademli, kenarları çıtır, ortası sakızımsı bir kurabiye. Eğer badem tadını ve kokusunu seviyorsanız, bu kurabiyeyi mutlaka deneyin diyorum.


Malzemeler:

200 gram badem ezmesi (marzipan)

100 gram pudra şekeri

120 gram badem unu

1 tatlı kaşığı tarçın

40 ml badem veya hindistan cevizi sütü

Üzerleri için:

Badem file ve 80-90 gram bitter çikolata

Hazırlanışı:

Badem ezmesini pudra şekeri, badem unu, tarçın ve badem sütü ile karıştırın. Yumuşak ve yapışkan bir hamur elde edeceksiniz.


Hamuru streç folyoya aktarıp rulo şekli verin.


Yaklaşık 1 saat kadar buzdolabında dinlendirin.

Dinlenen hamurdan 1 parmak kalınlığında dilimler kesin. Yuvarlayıp U şekli verin. 



Her birini badem fileye bulayıp fırın tepsisine yerleştirin.


Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.

Fırından aldığınız kurabiyeleri soğumaya bırakın.

Çikolatayı benmari usulü eritin. kurabiyelerin uçlarını çikolataya batırıp soğuması için bekletin.



AFİYET  OLSUN!

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar