BROKOLİ ÇORBASI



Havaların soğumasıyla beraber sıcacık çorbaları arar olduk. Sofraya oturduğumuzda dumanı tüten sıcacık bir çorbaya kimse hayır demez elbette ama işin içine brokoli girince durum öyle olmayabilir. Çok faydalı ve tüketilmesi gereken bir sebze olduğu bilinse de, kokusu ve tadı bazıları için rahatsız edici olabilir. Sarımsak ve sütle pişen brokoli için aynı şey geçerli değil. Bu sayede brokoli kokusu azalır ve lezzetli bir tarif ortaya çıkar. Et suyu da eklerseniz lezzeti ikiye katlamış olursunuz. 

Malzemeler:


400-500gram brokoli

1 adet havuç

1 adet soğan

2 diş sarımsak

1 su bardağı et suyu 

1 çay bardağı süt

1 yemek kaşığı un

Zeytinyağı, tuz, karabiber

3-4 adet ceviz içi

Hazırlanışı:

Soğanı, sarımsakları ve havucu doğrayalım. Brokoliyi küçük parçalara bölelim. Hepsini tencereye alalım, üzerlerini örtecek kadar su ve et suyunu koyup sebzeler yumuşayana kadar pişirelim. Piştikten sonra blender ile sebzeleri ezelim. 
Sütü ve unu çırpalım. Kaynayan çorbaya ilave edip karıştıralım. Birkaç dakika kaynadıktan sonra zeytinyağı, tuzu, karabiberi ekleyelim. Altını kapatalım. 
Ceviz parçaları ile servis edelim.


AFİYET OLSUN!

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar